UNIFARM va distribui în această săptămână 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară către centrele de boli infecţioase

Stiri

Un număr de 1.524 de teste pentru diagnosticare moleculară a COVID-19 există în prezent în cele 7 centre de boli infecţioase care au capacitate de diagnostic şi testare din Bucureşti (2 unităţi sanitare), Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, la acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară şi alte 40.000 de teste rapide achiziţionate de către Compania Unifarm SA şi care sunt distribuite săptămâna aceasta către unităţile sanitare, pe bază de comandă.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă şi Laboratorul de referinţă acreditat OMS al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, care contribuie, alături de unităţile sanitare, la creşterea capacităţii de diagnosticare cu dotările existente.

De altfel, Compania Unifarm achiziţionează şi aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecţie pentru personalul medical, măşti, produse biocide pentru suprafeţe şi mâini, teste de diagnostic, medicamente.

“Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă şi unităţile de primiri urgenţe din spitale recomandăm cetăţenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică”, precizează GCS. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns