Vaccinul împotriva HPV, distribuit către direcțiile de sănătate publică.

Stiri

Ministerul Sănătății a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcțiile de sănătate publică din țară, acestea urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate.

Ce poți face tu? Solicită medicului de familie vaccin anti-HPV pentru fiica ta!

Achiziționarea vaccinului împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie.

Vaccinarea anti HPV este o masura de protectie impotriva cancerului de col uterin, infectiile cu virusul HPV fiind principalul factor responsabil pentru cancerul de col uterin dar si pentru multe alte tipuri de cancer, atat la femei cat si la barbati (infecția cu virusul HPV este responsabilă pentru 88% din totalul cazurilor de cancer anal, 70% din cazurile de cancer vaginal,  50% din cazurile de cancer penian și 43% din cazurile de cancer vulvar).

Romania, din pacate, inregistreaza cea mai mare incidenta (cele mai multe cazuri noi depistate intr-un an) si cea mai mare rata de mortalitate prin cancerul de col uterin din Uniunea Europeana, rata de mortalitate fiind in tara noastra de patru ori mai mare decat media Uniunii Europene.

Concret, infectiile cu virusul HPV sunt responsabile anual de 3,380 de noi cazuri de cancer de col uterin si 500 de alte tipuri de cancer (ale organelor genitale masculine sau feminine ie penis, vagin sau vulva, cancere anale dar si ale regiunii orofaringeale respectiv ale gurii, corzilor vocale etc).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns