5 recomandări la îndemână ca să stai departe de constipație

Articole

Dacă ai suferit vreodată de constipație, știi cât de inconfortabilă poate fi. Cei mai mulți oameni au constipație din când în când, dar pentru unii, poate fi o problemă regulată. Atunci când mișcările naturale ale intestinului tău devin neregulate sau dificil de realizat, este timpul să iei măsuri și să nu ignori problema.

Iată cum scapi de constipatie cu 5 recomandări la îndemână.

Crește aportul de fibre

Fibrele sunt esențiale pentru digestie și pentru eliminarea deșeurilor din organism. Consumul de alimente bogate în fibre poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea sănătății sistemului digestiv. Unele alimente bogate în fibre includ: cereale integrale, fasole, linte, leguminoase, fructe și legume. Dacă te confrunți cu constipație, cel mai bine este să crești treptat aportul de fibre pentru a preveni balonarea incomodă.

Bea multă apă

În timp ce apa este excelentă pentru corpul tău, ea ajută și la mișcările regulate ale intestinului. Consumul de apă alcalină din abundență poate ajuta la prevenirea constipației și la promovarea mișcărilor intestinale regulate. Dacă te confrunți cu constipație, cel mai bine este să consumi multă apă alcalină sau ceaiuri din plante calde și neîndulcite.

Ia probiotice

Probioticele se găsesc în alimentele fermentate și în suplimente. Alimentele fermentate includ iaurtul, chefirul, varza murată și kimchi. Administrarea de probiotice îți poate ajuta organismul să rămână echilibrat, ceea ce poate ajuta la prevenirea constipației. Dacă nu consumi de obicei alimente fermentate, ar trebui să iei în considerare creșterea aportului de probiotice.

Mănâncă prune și fructe uscate

Unele fructe, cum ar fi prunele și smochinele uscate, pot ajuta la ameliorarea constipației. Poți mânca zilnic fructe proaspete sau poți cumpăra fructe uscate. Prunele sunt un excelent laxativ natural, în timp ce smochinele conțin un nivel ridicat de fibre. De asemenea, poți încerca prune uscate sau caise uscate.

Încearcă un laxativ natural

Dacă ai încercat remediile de mai sus și încă te lupți cu constipația, există câteva laxative pentru constipatie pe care le poți încerca. Uleiul de ricin, melasa de păstăi negre sau senna sunt laxative naturale care te pot ajuta.

Pe site-ul celor de la Minunea Naturii, prima farmacie naturopata din Romania, poți găsi acum un tratament constipatie foarte eficient, testat si validat de farmaciștii naturopați Minunea Naturii și de pacienții acestora. Aceasta schema de tratament pentru constipatie contine o combinatie de remedii fitoterapice si gemoterapice cu actiune laxativa. Produsele din acest pachet natural sustin motilitatea gastrica si evacuarea naturala a bolului fecal:

  • Herbolax – combinatie de plante cu efect laxativ si de stimulare a motilitatii intestinale;
  • Polygemma Intestin Detoxifiere – regleaza functionalitatea si motricitatea intestinala, reechilibreaza flora intestinala, reduce infectiile si inflamatia de la nivelul intestinului subtire si gros;
  • ProCombo – probiotic si prebiotic natural care duce la refacerea florei intestinale saprofite.

Constipația este o afecțiune incomodă și neplăcută, dar care poate fi tratată în mod natural prin adoptarea unui stil de viață sănătos și apelarea la suplimente naturale. Încearcă remediile de mai sus care te vor ajuta să previi și să ameliorezi constipația.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .