A fost inaugurat Laboratorul de Medicină Nucleară al SJU Suceava

Stiri

Laboratorul de Medicină Nucleară al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, investiţie în valoare de 10 milioane de lei, a fost inaugurat miercuri, acesta dispunând şi de un aparat PET-CT.

”Aici este PET-CT-ul. Din câte cunosc eu, acesta este aparatul cel mai modern care evidenţiază funcţionarea celulei. (…) Nu sunt multe astfel de aparate în România. Din păcate, bolnavii se programează luni de zile la Cluj, la Târgu Mureş, la Bucureşti. Noutatea este că vom avea acest aparat. Din câte discut cu doctorii, se câştigă timp în lupta cu boala, pentru că se poate face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, Laboratorul de Medicină Nucleară are o suprafaţă amenajată de 580 de metri pătraţi, iar investiţia, realizată cu finanţare de la SJU şi CJ, a fost în valoare de 10 milioane de lei.

Gheorghe Flutur a precizat că urmează ca CNCAN să dea autorizaţia de funcţionare, iar în viitoarea şedinţă a CJ se vor aproba posturile pentru personalul medical care va lucra în acest laborator.

Totodată, managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a spus că acest laborator reprezintă un mare câştig pentru pacienţii suceveni, în special pentru cei cu afecţiuni oncologice, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte centre universitare pentru investigaţii.

”Un mare beneficiu pentru pacienţii din zona noastră, din judeţul Suceava, pacienţi care sunt privaţi de aceste investigaţii pentru că trebuie să ajungă în alte centre universitare, pe liste aşteptare, şi (…) nu vorbim doar de pacienţi cu probleme oncologice (…). Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul. Suntem în tratative cu medici specialişti care să vină şi să ocupe aceste posturi şi să începem cât mai repede să funcţionăm în acest laborator”, a spus Calancea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns