Concurs de mesaje pro-vaccinare

Stiri

Nume campanie – Ascultă sfatul unui tânăr medic

Scop – Promovarea vaccinării, implicarea medicilor tineri în activitatea de prevenție a îmbolnăvirilor

Cine poate participa – Medicii rezidenți membri ai CMMB

Motivație – Boli prevenibile prin vaccinare lovesc din nou societatea modernă, îndoliază familii, generează suferințe și slăbesc sistemul sanitar, principala cauză fiind lipsa de informare a publicului. În efortul de popularizare a informațiilor corecte, validate științific, trebuie implicați medicii tineri, apropiați ca vârstă de publicul vizat în campaniile de promovare a vaccinării. Medicii rezidenți dețin informațiile necesare și au capacitatea de comunicare a acestora, adecvat noilor medii de informare. Lupta cu știrile false, cu mentalitățile retrograde sau cu lipsa de cunoaștere poate fi câștigată dacă se face auzită și vocea tinerilor medici.

Mecanism – CMMB va promova către mediile de informare cu impact național mesajele scrise sau înregistrate de către medicii rezidenți și le va distribui pe canalele proprii (mass-mail, site). În acest scop va organiza un concurs de mesaje, la care pot participa tinerii medici.

Regulament concurs

Mesaj text: min. 300 de semne grafice-max. 2500 semne (1 pagină) text.

Mesaj video: min. 1 minut-max. 3 minute

Vor fi apreciate conținutul și impactul, atât sub aspect informativ, cât și de mobilizare a audienței. Mesajele (text sau video) vor fi postate pe site-ul CMMB și difuzate către mass-media, în scopul publicării acestora. Prin înscrierea în concurs participanții  își dau acordul de publicare, fără să pretindă drepturi de autor, și acceptul GDPR.

Materialele vor fi trimise la adresa de mail concurstinerimedici@cmb.ro, în format doc sau  MPEG-4 până la data de 30 septembrie, în mesaj fiind trecute și datele de identificare ale autorului (nume, prenume, telefon, adresă de mail). Nu se vor folosi servicii de transfer, ca urmare fișierele trebuie să se încadreze în limitele acceptate  de serviciile de poștă electronică (yahoo, Gmail etc).

Participanții își asumă răspunderea pentru originalitatea mesajului. Eventuale despăgubiri solicitate în baza legilor copyright vor fi suportate de autorii materialelor. În cazul în care folosesc citate, acestea trebuie atribuite conform regulilor academice (max. 500 semne, autor, an publicare).

Juriul va fi alcătuit din experți în comunicare, repezentanți ai pacienților și ai profesiei medicale va aprecia materialele cu note între 1-10, departajarea făcându-se în ordinea descrescătoare a mediilor rezultate. Juriul va decide ce materiale vor fi difuzate/publicate. Primii trei clasați vor primi următoarele premii, care nu sunt divizibile:

  • acoperirea cheltuielilor de participare la un congres internațional, în limita sumei de 6000 lei
  • acoperirea cheltuielilor de participare la un congres național, în limita sumei de 4000 lei
  • acoperirea cheltuielilor de documentare (achiziție cărți), în limita sumei de 2000 lei

Perioadă concurs

Trimitere mesaje: 01 septembrie – 30 septembrie

Jurizare: 01octombrie – 10 octombrie

Premierea: 15 octombrie

Campanie de promovare în media: 15-20 octombrie

,,Prin inscrierea la Concursul de Mesaje pro-vaccinare, organizat de catre Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, inscriere care se face pe adresa de mail concurstinerimedici@cmb.ro, declar ca am luat la cunostinta conditiile de participare la concurs. In conformitate cu prevederile Regulamentului European nr. 679/2016 privind protectia datelor personale, imi exprim acordul fara echivoc pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul pentru care au fost colectate. De asemenea, imi exprim acordul fara echivoc pentru publicarea mesajelor (text si/sau video) pe site-ul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti precum si pentru difuzarea catre mass-media, in scopul publicarii acestora. ‘’

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns