Ludovic Orban: Testarea camerelor cu presiune negativă este aproape de finalizare

Stiri

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că în curând va începe producţia camerelor cu presiune negativă, având în vedere că testele sunt aproape de finalizare, iar acestea vor putea fi folosite în spitale şi astfel vor putea fi izolaţi pacienţii cu coronavirus de ceilalţi bolnavi.

“Trebuie să-l felicităm pe domnul ministru Ciucă pentru viteza remarcabilă cu care s-a mişcat, atât în producerea de izolete, cât şi în producerea cu camere de presiune negativă, care vor fi foarte utile în spital. Am înţeles că testele sunt aproape de final şi că se poate intra în producţie. Camerele cu presiune negativă sunt nişte incinte cu presiune negativă, în care, în interiorul saloanelor de spital, pot fi izolate persoane care sunt infectate cu COVID (…) Nişte camere cu presiune negativă din care nu iese practic aerul şi nu există niciun pericol de împrăştiere a virusului”, a precizat premierul în debutul şedinţei de guvern.

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că a discutat cu un producător român de echipamente despre utilizarea sterilizării prin nebulizare în cadrul unui proiect pilot. “Nebulizare cu ultraviolete în spaţiu închis, neintruzivă. (…) Am avut o discuţie foarte interesantă. Sunt nişte echipamente care sterilizează cu ultraviolete, în interior, aerul şi suprafeţele şi deja gândim un sistem, să căutăm un centru pilot, un spital, în aşa fel încât zona bolnavilor trataţi de COVID să poată fi amenajată, să nu mai existe probleme de infectare a celorlalţi din jur”, a precizat el. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns