Ministrul Sănătăţii: S-a demarat achiziţia pentru noi doze de vaccin împotriva gripei sezoniere

Stiri

Ministrul demis al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi că a fost demarată achiziţia pentru noi doze de vaccin împotriva gripei sezoniere, în contextul în care cele 1,6 milioane de doze comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, în totalitate, pentru imunizarea populaţiei, noile vaccinuri urmând să fie disponibile în două-trei săptămâni.

„S-au distribuit toate cele aproape 1,6 milioane de doze de vaccin antigripal şi rezultatele s-au văzut: rata de decese este de trei ori mai mică faţă de anul anterior. (Până – n.r.) Astăzi au fost înregistrate 39 de decese, iar ultimele au fost numai în cazul pacienţilor vârstnici, cu multiple comorbidităţi. (…) S-a demarat o achiziţie suplimentară (de vaccinuri antigripale – n.r.), avem un contract-cadru de achiziţie şi, probabil, în două-trei săptămâni vom avea doze suplimentare”, a spus Victor Costache la B1TV.

Potrivit acestuia, campania de vaccinare împotriva gripei din acest an poate fi catalogată ca un succes, chiar dacă aceasta ar fi început mai târziu şi cu probleme legate de distribuţie.

Ministrul Sănătăţii a precizat că anul acesta procedurile pentru achiziţia vaccinurilor antigripale vor începe în luna martie, pentru a fi evitate „greşelile din anii anteriori”.

„Anul acesta, în premieră, procedurile vor fi demarate în martie şi în 2020-2021 nu va mai exista o criză a vaccinurilor, vă putem asigura”, a susţinut Costache. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns