Ortodonție – Nevoia unui aparat dentar în cazul copiilor

Articole

În cazul în care ai ajuns la concluzia că aparatul dentar ar fi cea mai bună soluție pentru dantura copilului tău, este cazul să aibă loc un consult stomatologic pentru a vă asigura de faptul că acesta va avea parte de un zâmbet sănătos, cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, majoritatea părinților au întrebări foarte comune cu privire la urmărirea tratamentului ortodontic, precum:

  • Care este cea mai potrivită vârstă pentru a vizita un medic ortodont?
  • Care este cea mai potrivită vârstă pentru a obține un aparat dentar?

Este recomandat și obligatoriu pentru copilul dumneavoastră să aibă parte de un consult din partea unui ortodont înainte de a-și face aparatul dentar. În acest fel, ortodontul poate dezvolta un plan pentru a ajuta la prevenirea problemelor viitoare. Astfel, dacă ați ajuns la concluzia că zâmbetul copilului dumneavoastră ar putea avea nevoie de îngrijire ortodontică, ar trebui să înceapă să vadă un ortodont până la vârsta de șapte ani. Majoritatea medicilor care sunt specializați în Ortodonție, nu numai că oferă îngrijire dentară pediatrică, dar se preocupă în totalitate de toate problemele ortodontice astfel ca pacienții să aibă parte de o experință totuși plăcută prin dezvoltarea unui plan de tratament pentru a asigura un zâmbet sănătos și frumos.

Care este vârsta cea mai potrivită pentru a purta un aparat dentar? Răspunsul este că fiecare copil este unic, ceea ce înseamnă că dantura fiecărui copil se dezvoltă în felul său deoarece apar multe modificări în timpul copilăriei, atât în cazul dinților cât și a maxilarului. Astfel, pe măsură ce observați creșterea copiilor, este posibil să observați la un moment dat probleme în cazul dinților ș ia modului în care se realizează alinierea. În momentul in carec opilul dumneavoastră va fi în jurul vârstei deșapte ani, cele mai frecvente probleme ortodontice vor deveni vizibile.

De îndată ce observați oricare dintre modificările care nu ar trebui să apară în mod obișnuit, este timpul să programați evaluarea ortodontică inițială a copilului dumneavoastră. Și chiar dacă ortodontul poate să nu recomande un tratament imediat, această întâlnire timpurie poate ajuta la prevenirea problemelor ulterioare.

Ortodontul va fi astfel capabil să identifice problemele potențiale de creștere, să vină cu un plan de tratament și, eventual, să accelereze procesul de tratament odată ce ați început. Astfel, după ce a avut loc consultul din partea medicului ortodont, nu va trebui să vă mai faceți griji cu privire la momentul în care copilul dvs. ar trebui să primească aparatul dentar.

Fie că optați pentru bretele tradiționale, bretele transparente sau aliniatoare clare, cum ar fi Invisalign, ortodontul vă va ghida prin proces și vă va ajuta să alegeți momentul optim pentru a începe tratamentul. Există cazuri în care unii copii își încep tratamentul ortodontic la vârsta de șase ani, însă cu toate acestea, majoritatea sunt de acord că cea mai bună vârstă pentru a obține un aparat dentar sau o altă formă de tratament, este cuprinsă între 8 și 14 ani, moment în care capul și gura sunt cele mai favorabile îndreptării dinților.

Programați prima întâlnire ortodontică a copilului dumneavoastră ca prim pas

Dacă micuțul dvs. are șapte ani și observați că ar putea exista unele potențiale preocupări ortodontice, este timpul să vă programați prima întâlnire ortodontică. În general, această consultație inițială le permite medicilor ortodonți să dezvolte un plan de tratament pentru o îngrijire ortodontică a copilului dvs. Și pentru a se asigura că aceștia vor avea parte de un zâmbet sănătos pentru anii următori. De obicei, procesul ortodontic este prietenos copiilor, medicii având grijă să ofere îngrijire ortodontică, împreună cu servicii stomatologice pediatrice, toate sub un singur acoperiș, permițându-i copilului dumneavoastră să primească toate îngrijirile de sănătate orală într-o singură locație.

Dacă vă aflați în situația în care observați modificări în structura dinților copilului dvs. Cu siguranță sunteți așteptat cu nerăbdare în cabinetul unul medic ortodont pentru a vă întâlni și pentru a începe un plan potrivit pentru sănătatea orală a copilului.

Nu ezita să accesezi pagina DentFactory, în secțiunea blog, pentru a afla mai multe informații despre subiectul Ortodonție dar și despre alte subiecte interesante din sfera Stomatologiei. 

https://www.dentfactory.ro/blog

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns