Proiectul “ÎMPREUNA TESTĂM CADRELE MEDICALE DIN ROMÂNIA”

Stiri

Fondatori:

Avocat Viviana Boțoacă

Dr. Arhitect Adrian Arendt

Șerban Georgescu -Director Catedra de Studii Asiatice – Universitatea Româno Americană

 Cu sprijinul:

ASOCIAȚIA ZI DE BINE condusă de Dna. Melania Medeleanu

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

UNIVERSITATEA ROMÂNO – AMERICANĂ

Partenerii Fondatori, cu sprijinul Dnei. Melania Medeleanu prin Asociatia Zi de Bine, al Colegiului Medicilor din România și al Universității Româno-Americane, au demarat strângerea fondurilor necesare pentru a dona Kituri de testare COVID19  către cât mai multe spitale, în vederea TESTĂRII CADRELOR MEDICALE DIN ROMÂNIA.

Testele de Covid 19 avute în vedere pentru acest Proiect sunt teste de tip RT-PCR, produse de companii acreditate la nivel european (teste cu certificare CE-IVd). În funcție de cerințele exprese ale cadrelor medicale, pot fi donate și teste rapide.

În data de 29.04.2020 a avut loc prima donație din cadrul Proiectului privind Testarea cadrelor medicale din România, respectiv au fost donate primele 5 kituri de testare RT-PCR (500 teste) către Spitalul Coltea.

Pentru ca sănătatea este esențială, Testarea Cadrelor Medicale asigura, de fapt, sănătatea pacienților deja internati in spitale (din alte cauze decât Covid 19) și  accesul oamenilor (nou născuți, copii, adulti și vârstnici) cu diferite alte  afectiuni, in spitale,  in condiții de siguranța.

Corelata cu celelalte măsuri luate in România, Testarea Cadrelor Medicale împiedica răspândirea Covid 19 în spitale și alte unități medicale, reduce riscul contaminării pacienților și închiderea spitalelor și ajută la implementarea unor circuite sigure în spitale.

Testarea cadrelor medicale permite furnizarea de servicii medicale, fără a mai expune pacienții la riscul infectării cu virusul Covid19.

*Email contact:* 

melania.medeleanu@zidebine.ro

Viviana.botoaca1@gmail.com

Adrian.arendt@gmail.com

serbangeorgescu@csrj.ro

*WEBSITE pentru DONAȚII* 

https://rohelp.ro/ro/ngos/30/53/?kind=money

Nota:    Transferurile realizate în scopul Proiectului trebuie să poarte mențiunea “TESTE”.

Website-ul sus-mentionat se adresează tuturor persoanelor, fizice și juridice, care doresc să sprijine Cadrele Medicale din România.

Website-ul pentru donatii este un proiect sustinut de Code for Romania, in parteneriat cu Guvernul Romaniei, Federatia Fundatiile Comunitate din Romania, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei si Ministerul Afacerilor Interne (Departamentul pentru Situatii de Urgenta).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns