S-a semnat contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar Sănătate 2019-2021

Stiri

Ieri, 2 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Sănătății s-a semnat contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar Sănătate 2019-2021.

Contractul era în mare măsură negociat, ieri s-au discutat doar articolele rămase în divergență, asupra cărora părțile au reușit să cadă de acord!

” Este primul contract de munca semnat dupa legea salarizării. Documentul este important pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizandu-le cu noile prevederi legale.  Contractul Colectiv de muncă preia și noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016″, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare.

Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților.

Contractul colectiv de munca la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns