Simpozionul de Studii Clinice 2019 aduce dezbateri si teme de interes pentru cercetarea medicala si pacientii din Romania

Congrese

Prima editie nationala a unui simpozion de studii clinice organizat patronajul EUCROF – Federatia Europeana a CRO-urilor si a ACCSCR – Asociatia Companiilor Conducatoare de Studii Clinice din Romania, se va desfasura in toamna 2019 la Bucuresti. Invitati din 10 tari, reputati lideri de opinie, vor vorbi despre ultimele noutati in cercetare clinica pentru domeniile farmaceutic şi de biotehnologie medicala.

Subiectele vor gravita in jurul unei teme de interes major atat pentru lumea medicala si farmaceutica, cat si pentru pacienti: „Accelerarea accesului pacienților la medicamente noi: provocări in reglematarea si dezvoltarea stiintifica si operationala a studiilor clinice” / „Accelerating Patient Access to Novel Medications: Navigating the Regulatory, Scientific and Operational Challenges in Clinical Trials”.

Sunt asteptati sa participe peste 200 de profesionisti in domeniul studiilor clinice: decidenti si executivi de rang inalt din cadrul autoritatilor de reglementare (Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania – ANMDMR si omologi din CEE, Comisia Naţională de Bioetică a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale), din cadrul companiilor farmaceutice si a celor conducatoare de studii clinie (CRO-uri); medici investigatori recunoscuti lideri de opinie la nivel international; laboratoare, furnizori de tehnologii; reprezentanti ai comunitatilor de pacienti si toti cei pentru care domeniul prezinta interes. Cu totii vor discuta si dezbate provocarile si solutiile aparute in mediul din ce in ce mai complex si competitiv al cercetarii clinice eficiente.

 

Agenda cuprinde cinci sesiuni si trei dezbateri :

  • – Reglementare, asigurarea calității și conformitate
  • Dezbatere – Asemanari si diferente in procesul de aprobare a studiilor clinice din diferite tari europene

2 – Externalizarea in studiile clinice

3 – Educatia in studii clinice

4 – Dezvoltarea medicamentului si operatiuni clinice

  • Dezbatere – Cooperare intre afaceri medicale, dezvoltare clinica si operatii clinice

5 – Activitatea centrata pe pacient la nivelul centrului de inrolare

·         Dezbatere: blocaje/dificultati intampinate in inrolarea pacientilor in studii clinice

Comunitatea CRO din Romania si omologii din industria farma, sunt preocupati de a readuce Romania pe harta  internationala de interes pentru studii clinice cu beneficii reale de dezvoltare pentru medici, sanse la tratamente inovative pentru pacienti si sume importante la buget. Pe de alta parte, isi doresc si crearea aici a unui pol de imbunatatire a cercetarii clinice din zona central-est europeana prin intalniri, dezbateri si impartasirea experientelor.

Simpozionul de Studii Clinice 2019 se va desfasura pe 11 octombrie la Hotel Intercontinental  din Bucuresti, in sala Ronda, incepand cu ora 8:30.

Inscrierea participantilor se face online.

Detalii pe www.clinicaltrialsympsium.com.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns