Ziua mondiala a creierului

Stiri

În fiecare an, pe 22 iulie, Federația Mondială a Neurologiei (WFN) celebrează Ziua Mondială a Creierului, #WorldBrainDay. Aproximativ 120 de organizații din întreaga lume participă la această inițiativă de creștere a conștientizării sănătății creierului. Accentul în anul 2019 este pus pe MIGRENĂ și cum afectează aceasta viața a milioane de oameni, zi de zi.

Ne face plăcere să vă invităm la conferința de presă Ziua Mondială a Creierului, luni 22 iulie, la Simbio (Doi), Str. Popa Nan nr. 82, începând cu ora 10:30, pentru a discuta cu reputați neurologi despre implicațiile migrenei, tratamente și tehnologii avansate care pot ajuta persoanele cu această afecțiune.

Agenda evenimentului este:
10:30 – 10:50 Tipuri de cefalee. Simptome migrenă și diagnosticare, Dr Dan Mitrea, Neuroaxis
10:50 – 11:10 Tratamente și management migrenă, Dr Patricia Daniela Toboc, MedLife 
11:10 – 11:30 Dispozitive medicale inovative și mecanisme de gestionare ale migrenei, Dr Bogdan Pană, Centrul Medical Emerald 
11:30 – 12:00 Povești de viață – pacienți cu migrenă, Maria Cristina Corlan, Elena Ovreiu
12:00 – 12:30 Discuții #BrainLifeGoals: advocacy la nivel național și european și sesiune foto #BrainLifeGoals #UnderTheUmbrella
12:30 – 14:00 Dejun informal

Evenimentul va fi precedat de o sesiune dedicată reprezentanților asociațiilor din domeniul neurologiei din România. Federația Europeană a Asociațiilor Neurologice (EFNA) găzduiește evenimente cu ocazia Zilei Mondiale a Creierului, în 4 capitale ale Uniunii Europene (UE), inclusiv în București, împreună cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN Romania). Scopul acestor evenimente este de a auzi ceea ce contează cel mai mult pentru pacienții cu afecțiuni neurologice legat de sănătatea lor si obiectivele de viitor – #BrainLifeGoals – și de a discuta despre modul în care acest lucru poate fi mai bine integrat în politica și procesul decizional atât la nivel național, cât și la nivelul UE. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns