Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru implementarea unor activităţi necesare în vederea aprobării substanţelor active biocide și a autorizării produselor biocide

Stiri

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru implementarea unor activităţi necesare în vederea aprobării substanţelor active biocide și a autorizării produselor biocide.

Actul normativ reglementează tarifele pentru derularea activităţilor de autorizare naţională a produselor biocide si evaluare a substanţelor active biocide, ca urmare a desemnării României de către Comisia Europeană ca Stat Membru raportor privind autorizarea națională în România a produselor biocide.

De asemenea, , se stabileste și cadrul legal pentru autorizarea instituțiilor responsabile de derularea activitaţilor, respectiv de a percepe tariful aferente celor 2 tipuri de proceduri de autorizare.

Ministerul Sănătății pune astfel prevede măsuri naţionale necesare aplicării Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide.

Lasă un răspuns